Wat we leren uit de tevredenheidsmeting bij onze klanten

Wat we leren uit de tevredenheidsmeting bij onze klanten

Elk jaar verwelkomt My Future Works meer dan 1000 mensen voor een loopbaantraject bij één van onze 40 coaches. We hebben er een gewoonte van gemaakt om deze mensen te bevragen naar hun tevredenheid. Dankzij het harde werk van Joachim Bontinck, student psychologie aan de Universiteit Gent en coördinator van dit onderzoek, verzamelden we de feedback van onze klanten.

Loopbaancheques. Hoe werken ze?

Loopbaancheques. Hoe werken ze?

Loopbaanontwikkeling is werken aan je loopbaan. Je wilt van je loopbaan je droombaan maken. Je wilt weer regisseur worden van je eigen leven. Je gaat hiervoor op zoek naar je talenten en je wilt erachter komen wat je graag doet. Soms bots je dan op je eigen grenzen en dan kan een jobcoach je uitkomst bieden. De jobcoach begeleidt je stap voor stap naar je droombaan en hiervoor kun je mogelijk beroep doen op loopbaancheques.

De Toekomst van onze jobs - My Future Works

De Toekomst van onze jobs - My Future Works

Vandaag is de toekomst op onze arbeidsmarkt behoorlijk rooskleurig. Nog nooit ontving VDAB zo veel vacatures, en nog nooit was het voor onze bedrijven zo moeilijk om werknemers te vinden. Geen vuiltje aan de lucht dus ? En toch zou de situatie de komende jaren wel eens snel kunnen omslaan, gezien de brutale disruptie in onze arbeidsmarkt door technologische evoluties. Niet in mijn job, hoor ik u zeggen ? U bent immers kenniswerker, u werkt in een knelpuntberoep, u bent vastbenoemd in het onderwijs, … dus u zit gebeiteld ?

Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas®, begin dit jaar door onze zusterorganisatie The Future Generation gecreëerd, helpt mensen om keuzes te maken die er voor hen echt toe doen. In eerste instantie was het Keuzekompas® gericht op jongeren die een inside out studiekeuze willen maken. Maar in tijden van stijgende werkdruk, burn- en bore out symptomen, onvoorspelbaarheid en snelheid, hoeft het niet te verwonderen dat dit instrument ook snel zijn weg vond naar bedrijven. Werknemers bewust maken van hun intern kompas heeft immers een grote impact op hun veerkracht en zelfsturend vermogen.

Leren is Virtueel

Leren is Virtueel

Vreemd hoe sommige overtuigingen zich nestelen in ons hoofd. Zowel wijzelf als onze maatschappij investeren heel veel tijd en geld in onze opleiding tot pakweg de leeftijd van 18 tot 22 jaar. Met als ultieme bekroning een diploma. Helaas, de houdbaarheid van een diploma is max. 3 à 4 jaar. En 100 000 studenten volgen momenteel een studierichting die voorbereidt op een job die binnenkort niet meer bestaat (Leer meer). Wordt het niet hoogtijd dat we het belang van diploma’s relativeren en dat we een model van levenslang leren in de
plaats zetten ?

De toekomst van onze jobs

De toekomst van onze jobs

Vandaag is de toekomst op onze arbeidsmarkt behoorlijk rooskleurig. Nog nooit ontving VDAB zo veel vacatures, en nog nooit was het voor onze bedrijven zo moeilijk om werknemers te vinden. Geen vuiltje aan de lucht dus ? En toch zou de situatie de komende jaren wel eens snel kunnen omslaan, gezien de brutale disruptie in onze arbeidsmarkt door technologische evoluties.

Loopbaancoaching en transitie-economie, wat is het verband ?

Loopbaancoaching en transitie-economie, wat is het verband ?

Sinds de creatie van de loopbaancheque door de Vlaamse regering in 2013, mocht MyFutureWorks ongeveer 4000 loopbaancoachees verwelkomen. Dat geeft ons meteen een inzicht in de vraagstukken waar werknemers vaak mee zitten. Zo leerden we dat veel mensen zich vragen stellen bij de zingeving van hun werk. Waarom werken we ?

My Future Works en The Future Generation: 2 bedrijven, één doel.

My Future Works en The Future Generation: 2 bedrijven, één doel.

4 jaar geleden hadden 15 mensen een gezamenlijke droom. Hoe zou de wereld eruit zien indien mensen bewuster keuzes zouden maken rond hun loopbaan ? Indien zij de dingen zouden doen die écht kloppen voor hen, eerder dan zich aan te passen aan de vereisten van het economisch systeem ? Indien ze écht energie zouden krijgen van hun loopbaan ? Daar wilden we iets aan doen.