WEBINAR: Loopbaanbegeleiding bij My Future Works

Benieuwd naar wat een traject loopbaanbegeleiding precies inhoudt? Schrijf je dan zeker in voor het gratis webinar op 9 augustus 2018. Onze ervaren loopbaancoaches Lisbeth Peeters en Veerle Schoefs zijn de gastvrouwen voor de webinar over loopbaanbegeleiding bij My Future Works.

Maak kennis met Trees De Keyser, loopbaancoach in Maldegem-Adegem

Maak kennis met Trees De Keyser, loopbaancoach in Maldegem-Adegem

Na haar loopbaan in de jeugdzorg, besliste Trees om een oude droom waar te maken en zich toe te spitsen op wat ze het allerliefste doet: mensen coachen. Ze ruilde de stad voor een stille plek op het platteland en werkt als loopbaancoach bij My Future Works. Mensen (opnieuw) in hun kracht zetten tijdens een loopbaantraject, daar is Trees een krak in. Zij is alert voor kleine signalen van kracht en talent en koppelt die graag terug.

Als je systemisch kijkt, zie je meer

Als je systemisch kijkt, zie je meer

Wanneer je als loopbaancoach blijvende meerwaarde wil bieden aan jouw coachees, dan is het belangrijk dat je jezelf constant bijschoolt. Daarom organiseert My Future Works maandelijks een opleidings- of intervisiemoment voor zijn coaches. Soms nodigen we hiervoor een externe spreker uit, maar soms doen we hiervoor ook beroep op één van onze eigen coaches, die de collega’s inwijdt in een specifiek thema. Deze maand waren we te gast bij Hans Claeys in Mechelen.

Maak kennis met Ann Stockmans, onze loopbaancoach in Kampenhout / Antwerpen

Maak kennis met  Ann Stockmans, onze loopbaancoach in Kampenhout / Antwerpen

Ann is loopbaanbegeleider, stress- en burnoutcoach, en jongerencoach bij ons zusterbedrijf The Future Generation.  Haar passie voor mensen heeft ze helemaal kunnen waarmaken in haar beroep. Ann heeft een vooropleiding in genees- en verpleegkunde en in farmacie, ook daar al bleek haar grote interesse in de mens en zijn lichamelijke en psychische gezondheid. Ergens borrelt bij haar nog wel de goesting om daar in de toekomst ook nog iets meer mee te doen, wie weet …

Wat we leren uit de tevredenheidsmeting bij onze klanten

Wat we leren uit de tevredenheidsmeting bij onze klanten

Elk jaar verwelkomt My Future Works meer dan 1000 mensen voor een loopbaantraject bij één van onze 40 coaches. We hebben er een gewoonte van gemaakt om deze mensen te bevragen naar hun tevredenheid. Dankzij het harde werk van Joachim Bontinck, student psychologie aan de Universiteit Gent en coördinator van dit onderzoek, verzamelden we de feedback van onze klanten.

Loopbaancheques. Hoe werken ze?

Loopbaancheques. Hoe werken ze?

Loopbaanontwikkeling is werken aan je loopbaan. Je wilt van je loopbaan je droombaan maken. Je wilt weer regisseur worden van je eigen leven. Je gaat hiervoor op zoek naar je talenten en je wilt erachter komen wat je graag doet. Soms bots je dan op je eigen grenzen en dan kan een jobcoach je uitkomst bieden. De jobcoach begeleidt je stap voor stap naar je droombaan en hiervoor kun je mogelijk beroep doen op loopbaancheques.

De Toekomst van onze jobs - My Future Works

De Toekomst van onze jobs - My Future Works

Vandaag is de toekomst op onze arbeidsmarkt behoorlijk rooskleurig. Nog nooit ontving VDAB zo veel vacatures, en nog nooit was het voor onze bedrijven zo moeilijk om werknemers te vinden. Geen vuiltje aan de lucht dus ? En toch zou de situatie de komende jaren wel eens snel kunnen omslaan, gezien de brutale disruptie in onze arbeidsmarkt door technologische evoluties. Niet in mijn job, hoor ik u zeggen ? U bent immers kenniswerker, u werkt in een knelpuntberoep, u bent vastbenoemd in het onderwijs, … dus u zit gebeiteld ?

Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas®, begin dit jaar door onze zusterorganisatie The Future Generation gecreëerd, helpt mensen om keuzes te maken die er voor hen echt toe doen. In eerste instantie was het Keuzekompas® gericht op jongeren die een inside out studiekeuze willen maken. Maar in tijden van stijgende werkdruk, burn- en bore out symptomen, onvoorspelbaarheid en snelheid, hoeft het niet te verwonderen dat dit instrument ook snel zijn weg vond naar bedrijven. Werknemers bewust maken van hun intern kompas heeft immers een grote impact op hun veerkracht en zelfsturend vermogen.