top of page

Prioriteit geven aan je eigen gezondheid en welzijn is een must!

Het is van belang om trots te zijn op je werk, maar het is even belangrijk om prioriteit te geven aan je eigen gezondheid en welzijn. Veel te veel komen we mensen in onze omgeving tegen die een burn-out (gehad) hebben. Ze zien er letterlijk van af, zowel mentaal als fysiek. Dat is waarom het volgens ons van belang is om hier niet alleen curatief, maar ook preventief op in te zetten.


Daarom willen we ook heel graag onderstaande tips met jullie delen!


1. Herken het belang van zelfzorg en let op een goede werk-privé balans.


Met zelfzorg bedoelen we niet alleen eens een badje nemen of heel even ontspannen. Neen, het gaat over zoveel meer: Zorg voor jezelf, niet alleen op fysiek vlak, maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Nina Mouton schreef er een zeer mooi en verhelderend boek over. Dus, niet alleen eens even tijd uittrekken voor een ontspannende activiteit, maar zit je met iets, praat erover, met vrienden, met collega’s, met een coach en of psycholoog, enz. Praten lucht op en coachende gesprekken vergroten jouw bewustzijn waardoor er meer ruimte en vrijheid kan ontstaan.


2. Stel grenzen.


Door het stellen van grenzen kan je vermijden dat jouw werk jouw leven overneemt en dat er een gezonde balans blijft tussen je persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden.


3. Communiceren is o zo belangrijk om een goede werk-privé balans te hebben.


Door jouw behoeften kenbaar te maken, kan je samen met jouw werkgever een oplossing vinden die voor jullie beiden werkt, een WIN-WIN situatie dus! Het is belangrijk om met jouw werkgever te communiceren over jouw behoeften en beperkingen. Want als jouw werkgever dit niet weet, kan hij/zij er al zeker geen rekening mee houden.


Tot slot is het essentieel om te onthouden dat het evenwicht tussen werk en privé niet voor iedereen hetzelfde is. Iedereen heeft andere prioriteiten, en het is aan jou om te bepalen wat voor jouw situatie het beste werkt.


Weet dat het vinden van dat evenwicht geen bestemming is, maar een levenslang durende zoektocht. Durf jouw prioriteiten in vraag te stellen en aan te passen naar gelang jouw behoeften om ervoor te zorgen dat je een gezond en bevredigend leven leidt.


Heb jij nood aan een gesprek hierover of wil je samen met een coach eens kijken naar jouw specifieke situatie en je behoeften helder krijgen? Er staan loopbaancoaches van My Future Works voor je klaar over heel Vlaanderen! https://www.myfutureworks.be/loopbaancoaches

Je kan ook bij ons terecht met loopbaancheques. Je betaalt dan slechts 80 euro voor 7 uur loopbaancoaching.


Wil je graag meer weten? Bezoek dan onze website https://www.myfutureworks.be.

of neem vrijblijvend contact met ons op!

Coördinator: Dominique Meirlaen – dominique.meirlaen@myfutureworks.be of 0477/65.85.56My Future Works, Mental Health, Work-Life balance, loopbaancoaching, loopbaangebeleiding

16 views0 comments

Comments


bottom of page