top of page

Inside-Out

Outplacement bij My Future Works

Wat kan je verwachten?

Outplacement

Outplacement is de gereglementeerde begeleiding van ontslagen medewerkers naar een nieuwe job. Dat is de zakelijke beschrijving van outplacement.

Voor My Future Works is het niet meer dan een vertrekpunt.

MFW staat voor de duurzame invulling van outplacement waarin de mens centraal staat. We staan voor u klaar van het ogenblik dat u overweegt om afscheid te nemen van één of meerdere medewerkers tot en met de begeleiding van u en de medewerker tijdens het traject.

Tijdens outplacement spelen we flexibel in op wat uw voormalig medewerker nodig heeft. We doen dit binnen een warm en tegelijk doelgericht kader. Dit is niet alleen goed voor de deelnemer, het past bij een mensgerichte werkgever.

compass-1850673_1920.jpg

      Van afscheid naar nieuw avontuur      

Als werkgever biedt u met outplacement bij My Future Works een zinvol en bruikbaar  traject dat erop mikt om van een afscheid een nieuw avontuur te maken waar de deelnemer versterkt uit komt               

Inside-Out

We begeleiden elke deelnemer op een grondige zoektocht naar de eigen sterktes (bronnen van energie), waarden, dromen en andere behoeften.

Hiervoor gebruiken we het Keuzekompas®.

Deze methodiek steunt op inzichten uit het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie, zelfdeterminatieleer en krachtgerichte coaching.

Reflectie en diepgaande individuele dialoog staan centraal.

Ervaren

coaches

We beschikken over een breed netwerk van coaches en consultants met een ruime ervaring. Deze ervaring helpt ons om verschillende profielen van medewerkers bij te staan maar ook om u in de verschillende etappes van een individueel of collectief ontslag te ondersteunen.

Flexibel

Vanuit een coachende aanpak focussen we op wat elke deelnemer nodig heeft. We bieden kennis, tools, oefeningen aan en motiveren de deelnemer om zelfsturend te werken. We bieden deelnemers een vast traject aan maar de persoonlijke noden van de deelnemer krijgen voldoende ruimte tijdens individuele coaching, peer coaching en zelfs in de workshops.

Ondersteuning voor werkgever

We ondersteunen met raad en daad
tijdens de verschillende fasen van ontslag: voorbereiding, mededeling aan betrokkene(n), communicatie binnen en buiten de organisatie, opleiding van leidinggevenden en HR-medewerkers, opvang, opstart outplacement, opvolging, etc.

Praktisch

Tegelijk besteden we voldoende aandacht aan praktische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het zoeken naar een job. Dit gebeurt voornamelijk in workshops.

Kwaliteit

en zorg

Kwaliteit en zorg zitten in het DNA van My Future Works. De coach of consultant die u of uw voormalige medewerker begeleidt, houdt persoonlijk contact om oplossingen en antwoorden te zoeken op de vragen die voor u belangrijk zijn.

bottom of page