Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas® bij Belfius Auto Lease

Het Keuzekompas®, begin dit jaar door onze zusterorganisatie The Future Generation gecreëerd, helpt mensen om keuzes te maken die er voor hen echt toe doen. In eerste instantie was het Keuzekompas® gericht op jongeren die een inside out studiekeuze willen maken. Maar in tijden van stijgende werkdruk, burn- en bore out symptomen, onvoorspelbaarheid en snelheid, hoeft het niet te verwonderen dat dit instrument ook snel zijn weg vond naar bedrijven. Werknemers bewust maken van hun intern kompas heeft immers een grote impact op hun veerkracht en zelfsturend vermogen.

Leren is Virtueel

Leren is Virtueel

Vreemd hoe sommige overtuigingen zich nestelen in ons hoofd. Zowel wijzelf als onze maatschappij investeren heel veel tijd en geld in onze opleiding tot pakweg de leeftijd van 18 tot 22 jaar. Met als ultieme bekroning een diploma. Helaas, de houdbaarheid van een diploma is max. 3 à 4 jaar. En 100 000 studenten volgen momenteel een studierichting die voorbereidt op een job die binnenkort niet meer bestaat (Leer meer). Wordt het niet hoogtijd dat we het belang van diploma’s relativeren en dat we een model van levenslang leren in de
plaats zetten ?

De toekomst van onze jobs

De toekomst van onze jobs

Vandaag is de toekomst op onze arbeidsmarkt behoorlijk rooskleurig. Nog nooit ontving VDAB zo veel vacatures, en nog nooit was het voor onze bedrijven zo moeilijk om werknemers te vinden. Geen vuiltje aan de lucht dus ? En toch zou de situatie de komende jaren wel eens snel kunnen omslaan, gezien de brutale disruptie in onze arbeidsmarkt door technologische evoluties.

Loopbaancoaching en transitie-economie, wat is het verband ?

Loopbaancoaching en transitie-economie, wat is het verband ?

Sinds de creatie van de loopbaancheque door de Vlaamse regering in 2013, mocht MyFutureWorks ongeveer 4000 loopbaancoachees verwelkomen. Dat geeft ons meteen een inzicht in de vraagstukken waar werknemers vaak mee zitten. Zo leerden we dat veel mensen zich vragen stellen bij de zingeving van hun werk. Waarom werken we ?

My Future Works en The Future Generation: 2 bedrijven, één doel.

My Future Works en The Future Generation: 2 bedrijven, één doel.

4 jaar geleden hadden 15 mensen een gezamenlijke droom. Hoe zou de wereld eruit zien indien mensen bewuster keuzes zouden maken rond hun loopbaan ? Indien zij de dingen zouden doen die écht kloppen voor hen, eerder dan zich aan te passen aan de vereisten van het economisch systeem ? Indien ze écht energie zouden krijgen van hun loopbaan ? Daar wilden we iets aan doen.

Het wonder van loopbaancoaching

Het wonder van loopbaancoaching

Het was een druilerige herfstdag toen Sofie voor het eerst bij me langskwam in mijn coachingruimte. Ze vulde de ruimte met haar brede lach al zou ik er snel achterkomen dat die lach ook wel wat verdriet verhulde. Dat ze compleet ongelukkig was in haar job, dat ik haar moest helpen om er zo vlug mogelijk weg te geraken, dat ik zeker niet moest afkomen met opnieuw naar school gaan. Het rolde er allemaal die eerste keer uit.

Welke doelen stel jij aan je (levens)loopbaan ?

Welke doelen stel jij aan je (levens)loopbaan ?

Wat motiveert ons om elke morgen uit ons bed te stappen, de files te trotseren en de hele dag opdrachten uit te voeren, terwijl er thuis nog zovele andere dingen om onze aandacht vragen ? Wat is de essentie van wat we hiermee willen bereiken ? Er zijn ongetwijfeld al hele bibliotheken vol geschreven over dit thema. Maar vandaag kwam deze video van Claire Boonstra onverwacht op mijn pad.

My Future Works verleent zijn expertise aan BCF Career Event

My Future Works verleent zijn expertise aan BCF Career Event

Op donderdag 16 november hebben Life Sciences werkgevers en werkzoekenden een zeer succesvolle dag gehad in Gent ICC tijdens de tweede Belgische editie van BCF Career Event. Met meer dan 75 organisaties en ruim 1500 aangemelde bezoekers overtrof deze editie de verwachtingen van de organisaties en de aanwezigen.

De loopbaancoaches van My Future Works werken inside out (van binnen naar buiten). Wat betekent dat precies ?

 De loopbaancoaches van My Future Works werken inside out (van binnen naar buiten). Wat betekent dat precies ?

De manier waarop we onze huidige samenleving hebben vormgegeven, geeft veel mensen het gevoel gevangen te zitten in een net van verplichtingen. Velen onder ons willen een eigen huis, materiële bezittingen, een baan met de nodige uitdagingen, een rijk sociaal leven, partner en kinderen, … Soms maken we deze keuzes heel bewust, maar soms doen we dingen om te voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld, van onze ouders, van onze partner, van de maatschappij tout court. We noemen dit “outside in” keuzes.