Om te voldoen aan het verwachtingspatroon van onze samenleving, maken mensen soms keuzes van buiten naar binnen.  Soms zijn dit keuzes die voorbijgaan aan hun eigen waarden, energiebronnen, dromen of potentieel.  Soms draait dit goed uit, soms verhoogt dit het risico op uitputting van mens en maatschappij, en wordt creativiteit en innovatie gedood.

De coaches van My Future Works helpen jou om tijdens loopbaancoaching en outplacement duurzame loopbaankeuzes te maken van binnen naar buiten. Het zijn keuzes die aansluiten bij je hoogstpersoonlijk intern kompas. Wij onderzoeken samen met jou hoe jij jouw job kunt boetseren zodat deze helemaal aansluit bij jouw passie en kwaliteiten. Dit is niet anders bij outplacement: onze coaches helpen je om dé job te vinden of te maken die je elke dag fierheid brengt over wat je doet. En dit vanuit wat jij nodig hebt om duurzaam te groeien en te bloeien. 

Als we hier samen in slagen komen we weer dichter bij een duurzame economie waarin mensen hun dromen kunnen realiseren en écht energie krijgen van hun loopbaan.

My Future Works

Onze coaches hebben allen één ding gemeen: zij gaan op zoek naar wat wél werkt, eerder dan zich te concentreren op jouw problemen en moeilijkheden. Samen met jou zetten we jouw Keuzekompas® scherp. Dat gebeurt niet aan de hand van computertests, maar wel door een diepgaande individuele dialoog. We willen mensen ondersteunen bij het duurzaam bouwen van een carrière. Op hun maat omdat iedereen anders is. Voor morgen omdat wie groeit in lijn met zijn of haar sterktes, ijzersterk zal zijn in zijn of haar job.

Ben je een werknemer of zelfstandige en wil je meer voldoening uit je job halen? Wil je zelf je loopbaan sturen in de richting van wat je energie geeft ? Wil je graag pro-actief te werk gaan om te vermijden dat je vroeg of laat uitgekeken raakt op je job?

Heb je net je werk verloren of weet je dat je zal getroffen worden door reorganisatie en ben je op zoek naar een ervaren, mensgerichte partner om je naar een nieuwe job te begeleiden?

Ben je werkgever of ondernemer en wordt je bedrijf getroffen door reorganisatie, afslanking of sluiting? Zoek je voor jouw mensen een kwaliteitsvolle begeleiding die hen in hun volle potentieel doet staan en alle kansen biedt op een gelukkige en succesvolle nieuwe professionele toekomst?

Met deze en andere vragen over loopbaan en outplacement kan je terecht bij een coach van My Future Works.

Wat doen wij?

My Future Works is een belangrijke referentie in het landschap van loopbaancentra in Vlaanderen en Brussel. Sinds begin 2021 bieden we ook outplacementbegeleiding aan voor heel België. Door met een waarderende blik naar het talent van mensen te kijken, helpen we hen bij het ontdekken en ontplooien van hun volle potentieel. Je vindt vast één van onze 40 coaches bij jou in de buurt.

Onze coaches hebben allen één ding gemeen: zij gaan op zoek naar wat wél werkt, eerder dan zich te concentreren op jouw problemen en moeilijkheden. Samen met jou zetten we jouw Keuzekompas® scherp. Dat gebeurt niet aan de hand van computertests, maar wel door een diepgaande individuele dialoog. Wij hebben hiervoor een methodiek ontwikkeld die gestoeld is op de inzichten uit het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie, zelfdeterminatieleer en krachtgerichte coaching.
In onze outplacementtrajecten werken we daarnaast in individuele en groepssessies of workshops rond allerhande specifieke thema’s die je in je kracht zetten en handvaten bieden op weg naar een nieuwe uitdaging.

Keuzekompas®

Het Keuzekompas® is een instrument dat we bij My Future Works zowel in loopbaancoaching als in outplacement inzetten.

Het helpt jou bij het maken van duurzame keuzes in leven en loopbaan. Het biedt jou een overzicht van:

  • Jouw waarden, jouw sterktes en jouw energiebronnen;
  • Jouw dromen of doelen;
  • De domeinen waarin je meer wil gaan doen of net niet;
  • De (werk)omgevingen die voor jou kloppen of net niet.
  • Met jouw kompas in de hand verkennen we vervolgens samen jouw werkveld en/ofgewenste nieuwe werkomgeving
  • Hoe kun je jouw job zo inrichten, zodat je nog meer energie vindt in wat je doet ?

Samen met jouw coach maak je tenslotte een persoonlijk ontwikkelings- en actieplan, helemaal in lijn met jouw Keuzekompas®. Op weg naar meer werkplezier en voldoening in jouw job of een heel nieuwe uitdaging en nieuwe start!