Wat kan je verwachten?

Outplacement is de begeleiding naar een nieuwe job. Meestal volgt die op een beslissing die je werkgever voor jou heeft genomen. Bij MFW willen we jou begeleiden om dit nieuwe hoofdstuk van je loopbaan zo goed mogelijk te schrijven.

Elke deelnemer stapt in outplacement met een eigen, persoonlijke ervaring, achtergrond, verwachtingen. Sommige deelnemers weten precies wat ze willen, anderen zien dit als een kans om de droom waar te maken die al lang ergens sluimert, nog anderen zitten in zak en as. Hoe je je ook voelt of wat je ook denkt, wij staan klaar om je in deze fase van je loopbaan te begeleiden met een aanpak die voor jou werkt. 

Concreet

We willen antwoord geven op concrete vragen die je dichter bij je nieuwe job brengen:

Hoe stel ik een cv op?
Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?
Hoe bereid ik me voor op een assessment center?
Wat vertel ik mijn omgeving of potentiële werkgever over het vertrek bij mijn vorige werkgever?
Hoe word ik zelfstandige?
Wat zijn de evoluties in de arbeidsmarkt?

Diepgaand

Voor wie meer inzicht wil in de eigen sterktes (bronnen van energie), waarden, dromen en andere behoeften, gebruiken we het Keuzekompas® (link). Deze methodiek steunt op inzichten uit het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie, zelfdeterminatieleer en krachtgerichte coaching. We focussen vooral op reflectie en diepgaande individuele dialoog. Nadien zoeken we samen naar hoe je die inzichten over jezelf vertaalt naar professionele kansen.

Alleen en samen

Voor elk traject spreken we af (in overleg met de werkgever) hoe we jouw traject opbouwen. We voorzien individuele begeleiding waar meer persoonlijke dingen aan bod komen. We voorzien begeleiding in groep waar je samen met anderen dingen kan opsteken en ervaringen deelt, Je krijgt de gelegenheid van elkaar te leren en legt zo een stukje van de weg samen af.

Ervaring

Onze coaches hebben ruime ervaring als coach maar ook in outplacement en loopbaanbegeleiding.
Velen onder ons hebben ervaring als recruiter, leidinggevende en/of HR verantwoordelijke.

Flexibel

We spelen zo veel mogelijk in op de vragen die jou bezighouden en dan nog liefst op het ogenblik dat ze je het meest bezighouden. Bv.
Wat vinden professionals van mijn cv?
Hoe en wanneer spreek ik over loon?
Wat zet ik op LinkedIn?

Met zorg

Je hebt een vast contactpersoon die voor je klaar staat.
We hebben het traject zo opgebouwd dat je zo goed mogelijk een antwoord vindt op jouw vraag van dat moment.

Hoe werkt het?

 

  • Het traject is opgesplitst in 3 blokken van telkens 20 uur. Zo heeft de deelnemer over de maximale duur een aangepaste ondersteuning.
  • Tijdens de eerste 2 maanden begeleiden we tijdens individuele coaching de individuele aspecten van het ontslag en de start van de zoektocht naar een nieuwe job. Tijdens workshops geven we alle kennis en tools mee die nodig zijn om op een duurzame manier een nieuwe job te vinden.
  • Tijdens de 2 volgende blokken focussen we op individuele behoeften en actie tijdens individuele coaching en peer coaching. Tegelijk zijn er verdiepingsworkshops voor die thema’s die voor de deelnemer het meest relevant zijn.

Wanneer heb je recht op outplacement?

Outplacement is in sommige gevallen een recht, in andere gevallen optioneel. Ook de regeling voor betaling hangt af van de situatie. We verwijzen naar de site van de VDAB voor een up-to-date overzicht van wie wanneer recht heeft en de voorwaarden hierbij.