Outplacement? Wat kan je verwachten?

Outplacement is de gereglementeerde begeleiding van ontslagen medewerkers naar een nieuwe job. Dat is de zakelijke beschrijving van wat outplacement is.

Voor My Future Works is het niet meer dan een vertrekpunt. MFW staat voor de duurzame invulling van outplacement waarin de mens centraal staat. We staan voor u klaar van het ogenblik dat u overweegt om afscheid te nemen van één of meerdere medewerkers tot aan de volledige afwikkeling van het dossier.

Tijdens een outplacement traject spelen we flexibel in op wat uw voormalig medewerker nodig heeft. We doen dit binnen een warm en tegelijk doelgericht kader. Dit is niet alleen goed voor de deelnemer, het straalt ook positief af op uw imago als werkgever.

Als werkgever biedt u met outplacement bij My Future Works een zinvol en bruikbaar traject dat erop mikt
om van een afscheid een nieuw avontuur te maken waar de deelnemer versterkt uit komt. 

Inside out

We begeleiden elke deelnemer op een grondige zoektocht naar de eigen sterktes (bronnen van energie), waarden, dromen en andere behoeften. Hiervoor gebruiken we het Keuzekompas® . Deze methodiek steunt op inzichten uit het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie, zelfdeterminatieleer en krachtgerichte coaching. Reflectie en diepgaande individuele dialoog staan centraal.

Flexibel

Vanuit een coachende aanpak focussen we op wat elke deelnemer nodig heeft. We bieden kennis, tools, oefeningen aan en motiveren de deelnemer om zelfsturend te werken. We bieden deelnemers een vast traject aan maar de persoonlijke noden van de deelnemer krijgen voldoende ruimte tijdens individuele coaching, peer coaching en zelfs in de workshops.

Praktisch

Tegelijk besteden we voldoende aandacht aan praktische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het zoeken naar een job. Dit gebeurt voornamelijk in workshops.

My Future Works kan u ondersteunen in het hele proces: van het moment
dat u nadenkt over ontslag tot het einde van een outplacement traject.

Ervaring

We beschikken over een breed netwerk van coaches en consultants met een ruime ervaring. Deze ervaring helpt ons om verschillende profielen van medewerkers bij te staan maar ook om u in de verschillende etappes van een individueel of collectief ontslag te ondersteunen.

Brede ondersteuning

We ondersteunen met raad en daad
tijdens de verschillende fasen van ontslag: voorbereiding, mededeling aan betrokkene(n), communicatie binnen en buiten de organisatie, opleiding van leidinggevenden en HR-medewerkers, opvang, opstart outplacement, opvolging, etc.

Kwaliteit en zorg

Kwaliteit en zorg zitten in het DNA van My Future Works. De coach of consultant die u of uw voormalige medewerker begeleidt, houdt persoonlijk contact om oplossingen en antwoorden te zoeken op de vragen die voor u belangrijk zijn.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

 

  • Het traject is opgesplitst in 3 blokken van telkens 20 uur. Zo heeft de deelnemer over de maximale duur een aangepaste ondersteuning.
  • Tijdens de eerste 2 maanden begeleiden we tijdens individuele coaching de individuele aspecten van het ontslag en de start van de zoektocht naar een nieuwe job. Tijdens workshops geven we alle kennis en tools mee die nodig zijn om op een duurzame manier een nieuwe job te vinden.
  • Tijdens de 2 volgende blokken focussen we op individuele behoeften en actie tijdens individuele coaching en peer coaching. Tegelijk zijn er verdiepingsworkshops voor die thema’s die voor de deelnemer het meest relevant zijn.