Wat vinden mensen van onze coaches?

“Loopbaancoaching was voor mij een droom die werkelijkheid werd! Een geweldig en ook heftig pad om te bewandelen, op een ongedwongen, professionele en respectvolle manier begeleid, waarbij een actieve zoektocht naar jezelf wordt gestart, een zoektocht naar jouw doelen, naar jouw missie, jouw energie, jouw waarden. JIJ bent uniek, JIJ staat centraal.

> M. Vercruysse


“Ongelooflijk blij ben ik. Door jou heb ik ingezien dat leeftijd er niet toe doet maar ervaring (als je het op de juiste manier aanpakt) heel belangrijk is voor een werkgever. Door jou heb ik een prettig, interessant, enthousiast, mijzelf verkopend sollicitatiegesprek kunnen voeren. En heb ik mijn droomjob gekregen. Bedankt om het beste in mij naar boven te brengen.”
> G. Hernandez


“Een tijd geleden kampte ik met een innerlijke strijd over mijn werk. Ik raakte er niet  uit wat ik precies wilde. De loopbaancoaching bracht me terug een stap dichter bij mezelf. Je leert de dingen op een andere manier te zien, waardoor er meer klaarheid komt. Ondertussen heb ik een belangrijke beslissing kunnen nemen, waardoor ik terug meer rust gevonden heb. Ik besef nu ook dat er verschillende pistes voor me open liggen en dat de ene piste niet minder is dan de andere.”
> H.T. uit Gullegem


“Ik koos voor loopbaanbegeleiding omdat ik focus miste. Ik combineerde 2 jobs en liep wat verloren in al m’n interesse en plannen. Wat wou ik nu eigenlijk écht? Al na het eerste gesprek met Trees begon ik samenhang te zien in wat tot dan alleen maar chaos leek. Ik kreeg een klare kijk op mijn talenten en de dingen die me echt energie geven. Al halfweg het coachingtraject hakte ik knopen door en begon ik werk te maken van mijn nieuwe talenten. Best wel snel, en dat voelde Trees perfect aan. Ze volgde mijn ritme en hielp me om het vertrouwen te vinden dat ik nodig had om komaf te maken met ‘oude’ drempels en obstakels. Niet alleen vond ik ‘mijn draai’ terug, ik begon hardop alweer te dromen van nieuwe projecten. Zonder Trees was ik in rondjes blijven draaien en ston ik vandaag niet zo vastberaden achter mijn keuzes.”
> W.R. uit Gent


Dankzij de onvoorwaardelijke inzet en enthousiasme heb ik een zeer duidelijke beeld gekregen van mijn talenten en wat ik wil bereiken binnen mijn professionele carrière. Als coach ben je een absolute aanrader voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf en verder willen bouwen aan hun talenten en carrière. Mijn dank en appreciatie voor haar geleverde prestaties zijn groot!”
> K.J. uit Antwerpen


“Het zou makkelijk geweest zijn (mijn volgende loopbaanstap) te starten vanuit mijn ervaring en expertise in de …-industrie, om zo tot een ‘logische’ vederzetting te komen. Dat was echter niet waar ik naar op zoek was, en jouw benadering en coaching, vertrekkende vanuit een wit blad papier, hebben duidelijk gemaakt dat dit inderdaad niet is waar ik de ‘zin’ van mijn verdere loopbaan moet gaan zoeken, of toch zeker niet exclusief zoals vandaag het geval is. De methode die je toepaste, liet toe om op een ongedwongen manier naar boven te spitten, waar mijn echte interesses en aspiraties liggen. Eens dat duidelijk was, hebben we zelfs een road map kunnen uittekenen die aangeeft hoe ik deze doelen kan gaan nastreven. Buiten het praktische nut van onze bijeenkomsten, heb ik bovendien ook gewoon veel plezier gehad in onze gesprekken, en de voorbereiding ervan…”
> S.R. omgeving Brussel


“Ik kreeg waardevolle nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld welke waarden voor mij belangrijk zijn. Daardoor kan ik meer gefundeerde en betere keuzes maken in mijn loopbaan. En die zullen bijdragen tot een gelukkiger leven.”
> S.D. uit Erpe-Mere


Nu heb ik een beter idee van de richting die ik wil uitgaan. Ik ontdekte zaken die achteraf heel logisch lijken, maar die ik zelf nog niet zo klaar en duidelijk had kunnen formuleren.”
> K.S. uit Gent


Dankzij fijne gesprekken en oefeningen kon ik achterhalen wat me zoveel stress geeft. We zochten ook uit hoe ik daar beter kan mee omgaan. Het heeft mijn leven – en mijzelf – grondig veranderd. Had ik maar eerder een coach gehad!”
> M.V. uit Kortrijk


Ik heb gewonnen aan kracht, zelfvertrouwen, waarachtigheid en zelfbewustzijn. De sessies waren een boeiende ervaring die me de rest van mijn leven van nut zullen zijn. De coach heeft het gesprek geleid met milde positieve aandacht waarbij ze je toch in je volle verantwoordelijkheid laat.”
> P.V. uit Brussel

 

“Een tijd geleden kampte ik met een innerlijke strijd over mijn werk. Ik raakte er niet  uit wat ik precies wilde. De loopbaancoaching bracht me terug een stap dichter bij mezelf. Je leert de dingen op een andere manier te zien, waardoor er meer klaarheid komt. Ondertussen heb ik een belangrijke beslissing kunnen nemen, waardoor ik terug meer rust gevonden heb. Ik besef nu ook dat er verschillende pistes voor me open liggen en dat de ene piste niet minder is dan de andere.”
> Hannelore uit Gullegem


“Ik begon aan de loopbaanbegeleiding als een wat atypisch geval. Ik had al veel denkwerk verricht over mijn waarden, motieven en waar ik naartoe wilde. Hoe daar geraken was vooral de vraag. Ik had reeds enkele mogelijke paden gedefinieerd voor mezelf, waaraan ook verschillende projecten gekoppeld waren. Het was duidelijk dat ik iets wilde opzetten vanuit een eigen initiatief, iets van nul opbouwen, iets van mezelf in de wereld zetten en iets van waarde bieden. Ik wilde heel graag iets waar anderen plezier aan hebben, iets waar ze kunnen naar uitkijken.
In eerste instantie was de coaching voor mij dus een soort klankbord, waar ik mijn verhaal kwijt kon aan iemand die écht luisterde. Dat op zich werkt al enigszins verlossend. De feedback die ik kreeg, was minstens even waardevol. Je krijgt inzichten vanuit een ander perspectief, van iemand die niet dagdagelijks in jouw hoofd ronddwaalt. Maar evenzeer ga je door de kritische vragen zelf ook dieper nadenken, soms anders nadenken of zie je plots bevestigd worden waaraan je twijfelde. Eenvoudige vragen waarop je op dat moment in eigen woorden een antwoord moet op formuleren, werken verlossend. Je eigen onzekerheden, twijfels, angsten kunnen zo blootgelegd worden en zelfs meer teruggedrongen worden. Je krijgt plots te horen dat die plannen, waarmee je al zo lang rondloopt, toch niet zo dwaas zijn en wel effectief steek houden. Meer nog, het zou wel eens de enige juiste weg zijn op dat moment in je leven. Dus waarom zou je er niet voor gaan?
De volgende vraag is dan ‘hoe’. Hoe bereik je wat je wil bereiken? Ook over die strategie kan je in dialoog gaan en van ideeën wisselen tijdens de coaching. Zodoende kan je voor jezelf de beste strategie bepalen en ten volle ten strijde gaan.
Wat bij het uitvoeren van die strategie dan ook van uitermate belang is, is weten wat je zelf goed kan, en waar je andere, complementaire mensen voor nodig hebt. Dat tweede luik van de coaching, je talenten duidelijk op tafel leggen, is dus een tweede belangrijk onderdeel geweest. Het was ook iets waar ik zelf erg naar uit keek, wie weet er nu niet graag zijn talenten.”
> S.G. uit Antwerpen


“In mijn artistieke job kom ik regelmatig voor belangrijke keuzes te staan.  De keuzes kunnen te maken hebben met een aanbod, de opstart van eigen projecten of met de richting die ik aan mijn werk wil geven.  Het is soms moeilijk om het overzicht te bewaren en de beste keuzes te maken.  Coaching biedt mij ondersteuning in het maken van bewuste keuzes die het beste bij mijn persoonlijke ontwikkeling passen.”
> Benjamin uit Genk