Wat maakt je Werkgeluk(kig)?

Dat is één van de kernvragen die ons als loopbaancoaches van My Future Works bezighoudt. Want wat je gelukkig maakt, geeft je energie om door te gaan. Het ligt binnen ieders mogelijkheden om daar werk van te maken. Passie, missie, roeping en werk zijn hierbij vier sleutelbegrippen die een onmiskenbare rol spelen.

Maar hoe doe je dat? Dat is sterk verschillend van persoon tot persoon. Loopbaancoaching leert ons in elk geval dat een grote meerderheid van de klanten het over een andere boeg willen gooien om hun werkgeluk te vergroten. Dit betekent echter niet altijd veranderen van werkgever. Werkgeluk bereik je door het vergroten van je intrinsieke motivatie. Dit heeft een voedende werking, zoals vitamines. Met andere woorden het draagt ertoe bij dat je als mens gaat groeien en ontwikkelen.

Wat zijn vitamines voor groei?

  • autonomie: het gevoel de vrijheid te hebben om zaken in te vullen op onze eigen manier.

  • Verbondenheid: een warme en hechte band ervaren bij de dingen die we doen.

  • Competentie: de basale behoefte om de wereld om ons heen aan te kunnen.

Ervaar jij werkgeluk?

En besef je ook waarom je je gelukkig voelt op het werk? Werkgeluk is alleszins positief voor jou en je werkgever. Het draagt bij tot een verhoogde productiviteit, goede samenwerkingsrelaties en je persoonlijke doelen. En bovenal is het veel fijner om ’s morgens met volle goesting uit je bed te stappen. Dus het geluk straalt ook af buiten het werk. :-)

Benieuwd naar tips naar meer werkgeluk? Kom later terug voor meer op de blog van My Future Works.

My Future Works wil zijn steentje bijdragen tot een duurzame economie, waarin mensen hun dromen kunnen realiseren en echt energie krijgen en geluk ervaren in hun loopbaan. We zijn ervan overtuigd dat elke verschuiving gebeurt “van binnen naar buiten”. Indien meer mensen zich bewust vragen gaan stellen over het waarom van hun werk, en hierover in dialoog gaan met hun werkgever, verandert een organisatie van binnenuit. En daar willen we als loopbaancoach graag ons steentje toe bijdragen. Hoe kunnen we de klant helpen een job te vinden of aan te passen zodat deze maximaal aansluit bij zijn Keuzekompas®.

Het innerlijk kompas helpt jou bij het maken van duurzame levenskeuzes. Vanuit dit kompas wordt jouw (loopbaan)doel, jouw richting en jouw pad helder, en krijg je een beter zicht op de acties die je kunt ondernemen om een loopbaan te creëren die helemaal bij jou past. Als gegoten.