Als je systemisch kijkt, zie je meer

Wanneer je als loopbaancoach blijvende meerwaarde wil bieden aan jouw coachees, dan is het belangrijk dat je jezelf constant bijschoolt. Daarom organiseert My Future Works maandelijks een opleidings- of intervisiemoment voor zijn coaches. Soms nodigen we hiervoor een externe spreker uit, maar soms doen we hiervoor ook beroep op één van onze eigen coaches, die de collega’s inwijdt in een specifiek thema.

Screen Shot 2018-05-02 at 9.33.48 PM.png

Deze maand waren we te gast bij Hans Claeys in Mechelen. Samen met een tiental collega’s verkende Hans het terrein van het systemisch coachen en hoe deze manier van kijken kan ingezet worden in een loopbaanvraagstuk. Wanneer je als coach systemisch kijkt, begrijp je immers beter hoe loopbaavragen van de coachee samenhangen met wat er “in zijn familie- of omgevingssysteem” gebeurt. Een loopbaan staat immers niet op zichzelf; een job is vaak de oorzaak en/of het gevolg van de verbindingen die de coachee aangaat in zijn ruimere omgeving. Door je als coachee beter bewust te zijn van met wie je je verbonden weet en wie jou steunt, kom je meer in jouw kracht te staan bij het nemen van soms delicate en lastige
 oopbaanbeslissingen.


Bedankt Hans om jouw inzichten rond systemisch coachen te delen met de collega’s, vanuit jouw eigen authentieke en kwetsbare verhaal ! Wie ook graag wil ervaren hoe een systemisch coach naar loopbanen kijkt, kan hiervoor terecht bij Hans (in Alveringem, Mechelen of Sint Niklaas), of bij één van onze 40 loopbaancoaches.