Wat we leren uit de tevredenheidsmeting bij onze klanten

Elk jaar verwelkomt My Future Works meer dan 1000 mensen voor een loopbaantraject bij één van onze 40 coaches. We hebben er een gewoonte van gemaakt om deze mensen te bevragen naar hun tevredenheid. Dankzij het harde werk van Joachim Bontinck, student psychologie aan de Universiteit Gent en coördinator van dit onderzoek, verzamelden we de feedback van onze klanten.

De grafische voorstelling van de resultaten deelden we reeds enkele weken terug via de sociale media. Omdat we onszelf als loopbaancoach permanent verder willen ontwikkelen, delen we ook graag met jullie welke de belangrijkste leerpunten zijn die we meenemen voor onze werking.

De grote meerwaarde van het traject ligt, volgens onze coachees, in het opdoen van nieuwe of versterkte inzichten rond de eigen talenten, waarden en sterktes. Veel coachees ontdekken of herontdekken aspecten van zichzelf die enigszins ondergesneeuwd zijn, of waarvan ze zich niet bewust waren dat deze ook in een werkcontext een hoge toegevoegde waarde kunnen hebben. Door hier samen met de coach rond te werken, ontdekken veel coachees hun onaangeboord potentieel. Door dit verhoogd zelfbewustzijn ontstaat meer motivatie en meer zelfsturing in de loopbaan – niet toevallig de drie meest benoemde positieve effecten van een loopbaantraject. 

Loopbaanbegeleiding is een proces dat tijd kost. Het vertalen van de inzichten die de coachee opdoet tijdens een traject, in een concreet loopbaandoel of in een uitvoerbaar actieplan, is voor sommigen het lastigste aspect in een traject. Meteen een uitnodiging voor ons als loopbaancentrum, om te onderzoeken op welke manier wij onze coachees in dit stuk van het loopbaantraject nog beter kunnen ondersteunen. We zetten dit punt alvast op onze eigen ontwikkelagenda !

Cijfers spreken vaak voor zich. Een globale tevredenheid van 92%, en een Net Promotor Score (NPS) van 54, dat zijn cijfers die je in de wereld van de dienstverlening niet alle dagen tegen komt. Een pluim voor onze 40 coaches dus, maar vooral een dikke merci aan de 1325 mensen die in 2017 My Future Works kozen als hun partner voor loopbaancoaching. Dankjewel dat we jullie coach mochten zijn !

future-works-ander-publiek.jpg

The Future Alliance, het moederhuis van My Future Works, beloofde om, per ingevulde enquête, 5€ over te maken aan The Future Generation, ons zusterbedrijf dat jongeren coacht bij het maken van studie- en levenskeuzes. Hartelijk dank dus aan de 238 coachees die hun enquête aan ons terugstuurden ! Dankzij deze financiële injectie kunnen we immers de financiële drempel voor jongenencoaching zo laag mogelijk houden.  

Wie meer informatie wil over de resultaten van dit onderzoek, kan hiervoor contact opnemen met patrick.meirlaen@thefuturealliance.com