De Toekomst van onze jobs - My Future Works

Stop met lezen, ga er even voor zitten, en neem 5’ om dit filmpje te bekijken.

Vandaag is de toekomst op onze arbeidsmarkt behoorlijk rooskleurig. Nog nooit ontving VDAB zo veel vacatures, en nog nooit was het voor onze bedrijven zo moeilijk om werknemers te vinden. Geen vuiltje aan de lucht dus ? En toch zou de situatie de komende jaren wel eens snel kunnen omslaan, gezien de brutale disruptie in onze arbeidsmarkt door technologische evoluties. Niet in mijn job, hoor ik u zeggen ? U bent immers kenniswerker, u werkt in een knelpuntberoep, u bent vastbenoemd in het onderwijs, … dus u zit gebeiteld ?


Stop dan met lezen, ga er even voor zitten, en neem 5’ om het filmpje opnieuw te bekijken… De kernboodschap van het filmpje is duidelijk. Neem jouw eigen opleiding in jouw handen. Wanneer je het echt wil, kun je alles leren. Nog nooit was leren immers zo toegankelijk, gezien de onbeperkte leermogelijkheden via het web. Onderzoek op een speelse manier hoe de technologie van vandaag jouw job en jouw dagelijkse leven kan vereenvoudigen. Welke digitale tools kunnen je helpen bij het plannen en organiseren van jouw werk ? Of welke tools kunnen repetitieve en administratieve taken uit jouw handen nemen ? Zodat je meer tijd overhoudt om bezig te zijn met datgene wat echt waarde toevoegt ?

Wees nieuwsgierig. Experimenteer. Maak fouten. Leer. Wanneer je jouw leren in eigen handen neemt, heeft de technologische disruptie alleen maar voordelen. In de blog van volgende week zullen we het hebben over digitale platformen die jou kunnen helpen bij het samenstellen van jouw persoonlijke leermenu. Heb je hulp nodig bij het opmaken van jouw persoonlijk ontwikkelingsplan ? Ga dan even langs bij een loopbaancoach van My Future Works. Hij helpt je bij het scherpstellen van jouw intern kompas, zodat je jouw loopbaan kunt kneden dat die helemaal bij jou past.


OVER MY FUTURE WORKS

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.