Loopbaancheques. Hoe werken ze?

De kans is groot dat je al van loopbaancheques hebt gehoord. Maar misschien heb je geen idee hoe ze werken. Hieronder leggen we je alles uit. Zo kun jij ook meteen loopbaancheques aanvragen!

Maak van je loopbaan je droombaan via loopbaancheques

Loopbaanontwikkeling is werken aan je loopbaan. Je wilt van je loopbaan je droombaan maken. Je wilt weer regisseur worden van je eigen leven. Je gaat hiervoor op zoek naar je talenten en je wilt erachter komen wat je graag doet. Soms bots je dan op je eigen grenzen en dan kan een jobcoach je uitkomst bieden. De jobcoach begeleidt je stap voor stap naar je droombaan en hiervoor kun je mogelijk beroep doen op loopbaancheques.

De rol van een jobcoach

Een jobcoach of loopbaancoach is dus iemand die je helpt bij jouw loopbaan. Een jobcoach is getraind en ervaren in het achterhalen van talenten en dieperliggende wensen. Het doel is telkens om je (weer) regisseur van je eigen leven te laten zijn. Of anders gezegd: om van je loopbaan een droombaan te maken. Een jobcoach, of een netwerk van jobcoaches zoals My Future Works, kan je ook helpen bij het aanvragen van loopbaancheques.

Zijn loopbaancheques iets voor jou?

Laat ons in het begin beginnen. Zijn loopbaancheques iets voor jou? Als je op zoek bent naar antwoorden op onderstaande vragen dan is loopbaanbegeleiding (al dan niet via loopbaancheques) iets voor jou!

 • Ben je een werknemer of zelfstandige en wil je meer voldoening uit je job halen?

 • Vraag jij je soms af waar je loopbaan naar toe gaat? Of je de juiste richting volgt?

 • Wil je graag weten waar je staat?

 • Kan je vandaag jouw talenten en ambities kwijt in de huidige functie?

Wij kunnen helaas niet voor je uitmaken of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Wij kunnen slechts de juiste vragen stellen of de tools aanreiken. Doe daarom ook de test van VDAB om te kijken of loopbaanbegeleiding écht iets voor jou is.

Kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Als blijkt dat jij nood hebt aan loopbaanbegeleiding, dan is de volgende stap kijken of je in aanmerking komt voor loopbaancheques. Loopbaancheques worden namelijk gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid via VDAB en zij hanteren 3 voorwaarden waaraan je moet voldoen.

 1. Je bent minimum 1 jaar deeltijds of voltijds aan het werk als werknemer of zelfstandige.

 2. Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.

 3. Je woont in Vlaanderen of Brussel.

In sommige gevallen maken zij nog uitzonderingen. Kijk voor de volledige lijst met voorwaarden op de website van VDAB.

Hoe vraag je jouw loopbaancheques aan?

Het is vrij eenvoudig om loopbaancheques aan te vragen. Volg gewoon deze stappen!

 • Neem contact op met Elie Naudts via: elie@myfutureworks.be of 0495/ 1676 89. Check op voorhand of je in aanmerking komt en/of onze werkwijze je bevalt.

 • Wij brengen je graag in contact met één van onze loopbaancoaches in jouw regio. Je krijgt verdere informatie over het verloop van het traject en de aanpak van het loopbaancentrum.

 • Indien je beslist het traject aan te vatten, bestel je de loopbaancheques online bij VDAB (http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/). Een intake is de basis om jouw loopbaanvraag helder te krijgen om verder te gaan.

 • Je betaalt 10 EUR per uur loopbaanbegeleiding. De Vlaamse overheid betaalt de reële waarde van de loopbaancheque aan ons loopbaancentrum. Je kunt max. 1 cheque van 40€ per bestelling aankopen – voor een traject van 8u zul je dus 2 cheques dienen aan te kopen (totaal 80€).

Elke zes jaar in je carrière kan je 2 pakketten van 4 uur begeleiding aanvragen/aankopen.

Wil jij van jouw loopbaan jouw droombaan maken? Vraag vandaag nog jouw loopbaancheques aan!


OVER MY FUTURE WORKS

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.