Regisseer de film van je leven. Hoe een jobcoach je kan helpen!

Het heft in eigen handen nemen betekent niet dat je ook alles alleen moet doen. Een jobcoach kan je helpen om van je loopbaan je droombaan te maken. Hoe je regisseur wordt van je leven lees je in dit artikel.

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach of loopbaancoach is iemand die je helpt bij jouw loopbaan. Een jobcoach is getraind en ervaren in het achterhalen van talenten en dieperliggende wensen. Het doel is telkens om je (weer) regisseur van je eigen leven te laten zijn. Of anders gezegd: om van je loopbaan een droombaan te maken.

Coaching is niet langer een vies woord

Vroeger had coaching een negatieve connotatie. Als je je liet coachen, dan moest het niet goed met je gaan. Anno 2015 is coaching niet langer iets negatiefs. Steeds meer mensen maken gebruik van een coach voor allerlei zaken. Eens te meer omdat je zelf niet altijd tot een oplossing komt. Daarnaast helpen de loopbaancheques (VDAB) om een loopbaancoach in schakelen.

Hoe gaat een loopbaancoach te werk?

Disclaimer: voordat je met een loopbaancoach gaat samenwerken is het belangrijk om zijn of haar werkwijze te kennen. Onderstaande werkwijze is die van My Future Works.

  1. Het verhaal opbouwen via het werkboek

De loopbaancoaches van My Future Works werken allemaal met een talentporfolio of – kompas dat is gebaseerd op een positieve benadering. Zo’n portfolio bestaat uit vele puzzelstukjes. Om deze puzzelstukken helder te krijgen, gebruiken de coaches allemaal een werkboek. Dit werkboek ondersteunt diegene die loopbaancoaching willen op een visuele manier.

  1. Het verhaal helder krijgen via diepgaande gesprekken

Het kost tijd om de puzzelstukjes helder te krijgen. Daarom nemen de coaches ook de tijd om jouw stukjes helder te krijgen. Een diepgaande dialoog doe je immers niet in een-twee-drie. De ervaring leert ons, dat een tijdsbestek van 8u meestal noodzakelijk is om een degelijke talentportfolio te bouwen + wat het voor jou betekent naar de toekomst toe. Dit wordt opgesplitst in 4 blokken van 2u en loopt over een periode van 2 à 3 maanden.

  1. Het verhaal uitwerken in 2 blokken van 4 uur

De eerste 4 uur van je loopbaanbegeleiding werken we vooral aan het verzamelen van alle puzzelstukjes die voor jou van belang zijn. In het 2e deel van het traject (eveneens 4u) helpen we je bij het formuleren van je droombaan en onderzoeken we samen welke concrete stappen je kunt zetten om je huidige baan in te richten zodat je er meer energie van krijgt. Of – wie weet – om andere loopbaanpaden te bewandelen.

Ben jij klaar om regisseur van je leven te worden?


OVER MY FUTURE WORKS

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.