Welke doelen stel jij aan je (levens)loopbaan ?

Waarom werken wij ?

Wat motiveert ons om elke morgen uit ons bed te stappen, de files te trotseren en de hele dag opdrachten uit te voeren, terwijl er thuis nog zovele andere dingen om onze aandacht vragen ? Wat is de essentie van wat we hiermee willen bereiken ? Er zijn ongetwijfeld al hele bibliotheken vol geschreven over dit thema. Maar vandaag kwam deze video van Claire Boonstra onverwacht op mijn pad.

Claire heeft het helemaal niet over de zin van werk; zij is een nederlandse onderneemster die pleit voor nieuwe vormen van onderwijs. Onderwijs bereidt je niet voor op een job of een loopbaan, onderwijs bereidt je voor op het leven, zegt Claire. In het onderwijs werken we met eindtermen. Wat als we nu eens geen eindtermen zouden definiëren voor het onderwijs, maar wel voor het leven ?

Claire verwijst hierbij naar een Australisch onderzoek waarbij aan terminale patiënten gevraagd wordt over welke dingen ze het meeste spijt hebben in hun leven (v.a. minuut 8:40). De top 5 ziet er zo uit:

Screen Shot 2018-01-05 at 11.29.57 AM.png

Dit inzicht zette me aan het denken. Als je deze “spijtfactoren” positief bekijkt, worden het doelen. Levensdoelen. Richtinggevend om keuzes te maken in jouw leven en in jouw loopbaan. Een job is immers een middel, geen doel. Een middel om datgene wat er voor jou echt toe doet in je leven, te realiseren. En dat is de manier waarop wij bij My Future Works graag naar loopbanen kijken. Van binnen naar buiten. Vanuit datgene wat er voor jou echt toe doet. Dan creëer je een loopbaan die écht bij jou past. En dan creëren wij allemaal samen een economie op mensenmaat.


OVER MY FUTURE WORKS

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.