My Future Works verleent zijn expertise aan BCF Career Event

Op donderdag 16 november hebben Life Sciences werkgevers en werkzoekenden een zeer succesvolle dag gehad in Gent ICC tijdens de tweede Belgische editie van BCF Career Event. Met meer dan 75 organisaties en ruim 1500 aangemelde bezoekers overtrof deze editie de verwachtingen van de organisaties en de aanwezigen.

BCF Event /myfutureworks.be

My Future Works heeft zijn expertise verleend met 2 presentaties in het hoofdprogramma van deze carrièrebeurs en het aanbieden van ‘speed‘-coaching voor de deelnemers. In totaal hebben zo’n 120 high potentials zich aangemeld bij één van de coaches van My Future Works. Deze gratis coaching sessies werden gesmaakt! Dank aan: Annelies Maes (coache te Zwalm), Ingrid De Ryck (Herzele), Els Lecompte (Merelbeke), Hans Claeys ( Hoogstade en Mechelen), Rik De Greef (Wambeke en Brugge) en Catherine De Kesel (Adegem).

Ook was er veel interesse voor de presentatie van onze collega-coaches in het programma. Bij de sessies ‘on the relation between passion and professional life choices’ van Frank Manesse en ‘How a life sciences career coach can help increase your insights’ van Rik De Greef knalde de zaal uit zijn voegen.

In de eerste lezing vertelde Frank Manesse over de relatie tussen passie en het maken van professionele keuzes door een psychodynamische lens toe te voegen aan hedendaagse modellen met betrekking tot passie. Op basis van echte getuigenissen illustreerde hij hoe de (harmonische) passie van de deelnemers en het hebben van een persoonlijke missie een positief effect hebben op de professionele keuzes. Alleszins inspiratie genoeg voor drie belangrijke carrièrevragen: wat drijft mensen om bepaalde keuzes te maken in hun professionele leven? Hoe verhoudt hun sociale omgeving zich daarmee? Hoe draagt dit bij aan hun psychisch welbevinden?

Hoe je carrière evolueert, is (te) vaak het gevolg van externe omstandigheden, terwijl je in grote mate aan het stuur van je carrière kunt en moet staan. In de lezing van Rik De Greef werden enkele inzichten en praktische reflecties gepresenteerd die je helpen nadenken over hoe je je carrière in die richting kunt sturen die samenvalt met je passie en talenten. Het gaat veel meer om een inside-out positionering dan outside-in!

Heeft u deze editie gemist? De volgende editie van BCF Career Event wordt gehouden op 24 mei in Jaarbeurs Utrecht in Nederland. Op 22 november 2018 kunt u de derde editie van BCF Career Event België verwachten in Gent.

Over BCF Career Event

BCF Career Event België is sinds 2016 de grootste carrièrebeurs in België voor Bio/Life Sciences, Chemie, Food & Farma. Het is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die actief is of wil zijn in Bio/Life Sciences, Chemie, Food of Farma. BCF Career Event biedt je de mogelijkheid om op één dag en onder één dak in direct contact te komen met een breed scala aan werkgevers uit de sector, maar ook met andere organisaties die een rol kunnen spelen in je carrière. Bij BCF Career Event België zijn ruim 1200 werkzoekenden en studenten aanwezig als bezoeker.


Over My Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Bekijk onze website voor meer informatie: https://myfutureworks.be.