My Future Works en The Future Generation: 2 bedrijven, één doel.

4 jaar geleden hadden 15 mensen een gezamenlijke droom. Hoe zou de wereld eruit zien indien mensen bewuster keuzes zouden maken rond hun loopbaan ? Indien zij de dingen zouden doen die écht kloppen voor hen, eerder dan zich aan te passen aan de vereisten van het economisch systeem ? Indien ze écht energie zouden krijgen van hun loopbaan ? Daar wilden we iets aan doen.

MyFutureWorks-Quadri.png

En zo werd My Future Works geboren. Vandaag is dit hét leidende loopbaancentrum in Vlaanderen geworden, waar intussen 40 loopbaancoaches dag in dag uit op een “inside out” manier aan loopbaancoaching doen. We zijn blij dat we intussen zo’n 3000 mensen mochten ondersteunen bij het maken van soms heel ingrijpende loopbaankeuzes, waardoor we ongetwijfeld ons steentje konden bijdragen tot een duurzamer economie. Ons werk als loopbaancoach gaf ons ook een beter inzicht in de ontstaansgeschiedenis van loopbaanvragen. Heel wat van onze coachees verzuchtten: “had ik deze inzichten maar gehad toen ik destijds mijn studiekeuze maakte. Ik koos toen een bepaalde richting op basis van mijn competenties of op basis van de vooruitzichten op de arbeidsmarkt. Ik stelde me toen echter niet de vraag of ik heel mijn loopbaan lang energie zou krijgen uit mijn keuze, of "ik er écht gelukkig zou van worden …” Om fundamentele studie- en levenskeuzes te kunnen maken, heb je een sterk innerlijk kompas nodig. En laat dit nu net iets zijn dat in ons onderwijssysteem niet zo sterk ontwikkeld wordt.

logo the future generation.png

Daar wordt jongeren vaak verteld waar ze niet goed in zijn, en waar ze verder moeten aan werken. Maar waar zijn ze zo goed in dat dit de rest van hun leven zal vullen ? En wat betekent dit voor de richting die ze uitwillen met hun studies en hun leven ? Vanuit dit bewustzijn werd in 2015 CVBA The Future Generation opgericht, met als doel jongeren te ondersteunen bij het maken van cruciale keuzes in hun studie en in hun leven. Intussen telt de CVBA al een 80-tal coöperanten: coaches, bedrijfsleiders, ouders, jongeren, … die allen dezelfde zorg delen en hun steentje willen bijdragen tot het verduurzamen van (studie)keuzes. Naast het coachen van jongeren, heeft de CVBA ook het Keuzekompas® ontwikkeld , een instrument dat intussen ook gebruikt wordt in verschillende organisaties en bedrijven, ter verhoging van de veerkracht van medewerkers. Door het Keuzekompas® binnen te brengen in bedrijven, verzamelt de CVBA de nodige financiële middelen om jongeren te gratis of onder de kostprijs te kunnen coachen.

My Future Works en The Future Generation: twee verhalen, één doel: mensen helpen om bewustere keuzes te maken rond leven, werk en loopbaan. In alle fazes van het leven !

Websites: 

My Future Works: www.myfutureworks.be
The Future Generation: www.thefuturegeneration.nu