Loopbaanbegeleiding: Maak van je Loopbaan een Droombaan!

Wat is loopbaanontwikkeling?

In feite is loopbaanontwikkeling niets anders dan werken aan je loopbaan. Oftewel van je loopbaan je droombaan maken. Dit blijkt vaak lastiger dan gezegd. De praktijk leert ons dat het beantwoorden van vragen als – wat zijn de dingen waar je goed in bent? Waar krijg je écht energie van? En hoe zou je leven en je werk eruit zien mocht je je daar vooral kunnen op focussen? – niet eenvoudig is.

Maak van je loopbaan een droombaan

Doordat je dit artikel leest is de kans groot dat je jouw talenten niet kunt toepassen in je job. Hierdoor haal je geen voldoening meer uit je job, breng je die negatieve energie mee naar huis en houd je weinig tot geen energie meer over als je thuiskomt. In andere woorden je hebt jouw droombaan nog niet gevonden of gecreëerd.

Word regisseur van je eigen leven

Anno 2015 kan dit ook anders. De tijd waarin je eerst een burn-out moest krijgen om in te zien dat je jouw talenten ook op een andere, wellicht betere, manier kunt inzetten is voorbij. Tegenwoordig kun je op een laagdrempelige wijze kennismaken en samenwerken met een jobcoach bij jou in de buurt. Zeg hiervoor tegen jezelf: mijn loopbaan neem ik eigen handen!

Hoe kun je werken aan jouw droombaan?

In de praktijk blijkt het vaak lastig te zijn om je eigen talenten te ontdekken of te weten wat je droombaan is. Je kunt jezelf dezelfde vragen blijven stellen. Maar je kunt ook, onder andere dankzij de loopbaancheque (VDAB) op een goedkope manier werken aan jouw eigen loopbaan. Tenminste als je kiest voor een professioneel en betrouwbaar loopbaanbegeleider of een netwerk van jobcoaches.

Hoe kijkt My Future Works naar loopbaanbegeleiding?

My Future Works is zo’n netwerk van jobcoaches. Samen met Attent voor Talent hebben zij een methodiek ontwikkeld die zich focust op jouw talent. Het talentportfolio of –kompas is een positieve benadering. Het focust op de dingen die wel werken in plaats van op de dingen die niet goed gaan. Deze methodiek wordt geïmplementeerd, door alle coaches verbonden aan My Future Works, op basis van diepgaande individuele dialoog.

Altijd een coach bij jou in de buurt

My Future Works werkt dus samen met meerdere coaches die dezelfde methodiek gebruiken. Deze coaches bevinden zich doorheen alle Vlaamse provincies. Zo hoef je dankzij coaches in bijvoorbeeld Antwerpen, Leuven, Brugge en Gent nooit ver te reizen. Dit maakt loopbaanbegeleiding zeer toegankelijk. Maak van jouw loopbaan een droombaan!


Over My Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches. Word regisseur van je eigen leven!