Het half-jaarlijks Leercongres bij My Future Works

Bij My Future Works staat persoonlijke groei en ontwikkeling hoog in het vaandel. Niet enkel onze coachees, maar ook onze loopbaancoaches zelf investeren een aanzienlijk deel van hun tijd in leren en ontwikkelen. My Future Works ondersteunt hen hierbij door het aanreiken van maandelijkse intervisies of opleidingen. En tweemaal per jaar verzamelen alle collega’s voor het halfjaarlijks leercongres.

leercongres bij My Future Works/ myfutureworks.be
leercongres bij My Future Works/ myfutureworks.be

De wintereditie van dit congres bracht 30 loopbaancoaches bij elkaar om van gedachten te wisselen en samen ideeën te ontwikkelen. We lieten ons hierbij inspireren door o.m. Willem Vansina, onderzoeker arbeidsmarktinformatie bij de VDAB. Hoewel de werkloosheid in Vlaanderen gestaag daalt, blijft loopbaancoaching een essentieel onderdeel van het Vlaamse beleid, vertelt Willem. Niet enkel de steeds verder uitdeinende kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is een knelpunt. Ook enkele puur demografische gegevens, de vergrijzing, het optrekken van de pensioenleeftijd, … zorgen voor de nodige spanning op die markt.


My Future Works coacht op een inside-out manier: hoe kneed je een job die het beste past bij jouw talenten, energiebronnen, waarden, … Het is een delicate evenwichtsoefening om dit in balans te brengen met de outside-in verwachtingen van de arbeidsmarkt. Want wat doe je wanneer je de nodige competenties hebt om een knelpuntjob in te vullen (outside-in), terwijl je toch voelt dat je daar niet voldoende energie uit haalt (inside-out) ? Hoe kies je hierin ? Voldoende gespreksstof voor een debat. Waarbij onze coaches het snel eens waren over alvast één punt: coachees die zich té veel aanpassen aan de verwachtingen van de buitenwereld, lopen een verhoogd risico op stress of burnout. Dié dingen doen die passen bij jouw intern kompas, is de beste garantie op duurzaam loopbaansucces. En laat dat nu precies datgene zijn waar My Future Works voor staat.

Tijdens een leercongres wordt uiteraard ook tijd gemaakt om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Wij zijn een virtueel netwerk van coaches; ieder van ons werkt als zelfstandig ondernemer binnen het netwerk van My Future Works. Meestal ontmoeten wij elkaar “in the cloud”, via onze digitale platformen. Dat maakt loopbaancoaching soms tot een eenzaam beroep. Daarom koesteren wij de momenten waarop we elkaar ontmoeten. Vaak wordt tijdens onze congressen de basis gelegd voor nieuwe initiatieven of verbindingen. Zo groeiden er tijdens dit congres o.m. enkele ideeën rond het verder uitbreiden van onze initiatieven naar jongeren (www.thefuturegeneration.nu), en rond de verfijning van onze coachingtool om mensen in contact te brengen met hun intern kompas (www.keuzekompas.be). We houden je op de hoogte !


Over my Future Works

My Future Works biedt loopbaanbegeleiding aan. Onder andere op basis van loopbaancheques. Hiervoor werkt My Future Works met meerdere jobcoaches