Loopbaancoaching bij My Future Works in tijden van corona.

“Voor heel wat mensen is loopbaancoaching een dankbaar klankbord om terug in beweging te komen, om bepaalde dingen te kunnen aankaarten bij de werkgever. Wat wij willen voorkomen, is dat mensen losraken van zichzelf en in een hoekje kruipen.” 

Tijdens de periode van het coronavirus hebben wij – loopbaancoaches – onze tools gedigitaliseerd. Op die manier kunnen wij onze kwalitatieve begeleiding ook blijven garanderen.

Het afstemmen van het werk op de mogelijkheden en beperkingen die deze tijd en het coronavirus met zich meebrengt, is een lastige evenwichtsoefening. Misschien sterker dan anders word je geconfronteerd met jouw beperkingen, en vaak komen die nog het scherpst tot uiting in de werkcontext. Bepaalde taken die je vroeger moeiteloos uitvoerde willen vandaag niet meer zo goed lukken. Je moet op regelmatige tijdstippen het werk ook even loslaten om de nodige zorg te kunnen verlenen aan je persoonlijke omgeving. Heel wat medewerkers ervaren toch wel wat remming om hierover  te praten met hun leidinggevende of collega’s. Zo kan een gevoel van schaamte in de weg zitten, of speelt er een zekere angst voor jobbehoud. 

Loopbaancoaching kan helpen op meerdere vlakken. De coach gaat samen met jou op zoek naar jouw mogelijkheden, eerder dan naar jouw beperkingen. In een loopbaanbegeleiding komen vaak “vergeten” talenten terug naar boven. En die talenten kunnen de basis vormen voor misschien een andere (vernieuwde) jobinvulling.